Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Τη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική (Οδ. Ελύτης, -Άξιον Εστί)

Επιμέλεια: Γιώργος Ν. Λυκουρσιώτης

Ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική γλώσσα δόθηκαν στην ανθρωπότητα ως δώρο εκ περισσεύματος ψυχής των διαιώνιων Ελλήνων. Δεν πουλήθηκαν, όπως πωλούνται σήμερα σε Δύση και Ανατολή τα καταναλωτικά αγαθά, η ενέργεια, τα όπλα.

Ειδικά η εκπολιτισμένη από τους Έλληνες Ευρώπη, πάλαι ποτέ σκοτεινή, των Λιμναίων οικισμών και των ανθρωποθυσιών διαθέτει σήμερα, όπως και από τις απαρχές της σύντομης ιστορίας της σε σχέση με την ελληνική μια μοναδική ευκαιρία. Να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρο μόνιμης παγκόσμιας πολιτιστικής Αμφικτιονίας. Να θέσει την Ελλάδα στον απυρόβλητο χώρο του διεθνούς πνεύματος αντί να την αφήνει εκτεθειμένη σε πολεμικούς ανταγωνισμούς και να την απομυζά οικονομικά, αλλά και ως προς τα εθνικά της κυριαρχικά δικαιώματα, με τα συνήθη παιχνίδια της δύναμης ισχυρών προς αδύναμους. Πρέπει να καταλάβει η λεγόμενη Ε. «Ε», ότι η Ελλάδα είναι …σύμμαχος και όχι εχθρός της. Είναι η τροφός και η μητέρα που ανέθρεψε την Ευρώπη. Κάτι τους έχει πει σχετικά με αυτό ο Γκαίτε, ο Βίκτορ Ουγκώ και πάμπολλοι μεγάλοι του ευρωπαϊκού πνεύματος· όλοι ευγνώμονες προς την χώρα της υψηλής παιδείας τους.

Θεωρούμε ότι το βίντεο που ακολουθεί θα πρέπει να απασχολήσει τους νεοέλληνες με τα ουσιαστικά μηνύματα που εκπέμπει. Γιατί αποδεικνύεται ότι ο στοχασμός πάνω στην ελληνική γλώσσα ήταν, είναι και θα είναι μια αξία μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη κερδώα, σε όλον τον πλανήτη. Και άνευ αυτής ουδέν…· αν προς στιγμή φανταστούμε ότι ο ελληνικός πολιτισμός και η γλώσσα αφαιρεθούν από την παγκόσμια κοινότητα.  





Σχετικά Άρθρα

Από το Blogger.